A rövidpályás gyorskorcsolya egy jégkorong szabványpályán, 111,12 méter hosszúságú pálya, míg a hosszúpályás gyorskorcsolya egy sportág számára kialakított 400 méteres pályán végezhető.

Eltérést figyelhetünk meg a felszerelés, illetve a versenyrendszerek között is.

A gyerekekre nézve a rövidpályás gyorskorcsolyának számos jótékony hatása van, ugyanis intenzíven fejleszti az egyensúlyt, a koordinációt, a dinamikát, és stratégiai gondolkodást is igényel, így nemcsak a fizikai képességek javulnak, hanem a mentálisak is.

Minden olyan gyereknek ajánlatos, akit vonz a gyorsaság, a versenyszellem, aki képes fókuszálni és a robbanékonyságát folyamatosan fejleszteni, ugyanakkor bizonyos szintű önállóságot is igényel, a saját technika és stratégia felépítése szempontjából.

A modern szivacsrendszernek köszönhetően a sérülések és a balesetek minimálisak, nem beszélve a speciális védő, - illetve vágásbiztos felszerelésekről. Ami az agresszivitást illeti: ez a sportág mellőzi az egymással való erőteljes és frontális ütközéseket, amelyek nagyban veszélyeztetik a testi épséget.

Az előkészítő (zöld) csoportunknak biztosítunk tanfolyamot, amely során elsajátíthatja az alap korcsolya tudást és biztonságban érezheti magát a jég felületén is. Időpontjai:

  • Hétfő: jég: 16:30-17:20
  • Szerda: jég: 16:30-17:20

Ha elsajátította a korcsolya alapjait és a koszorú lepések profi szinten tudja kivitelezni, akkor átkerül a kezdő (kék) csoportunkban, ahol már gyorskorcsolyával folytatjuk az alapozást és készítjük fel a versenyekre.

Előkészítő (zöld) csoportba tartoznak a kezdő hoki kororcsolyás gyerekek, aki először találkoznak és még ismerkednek a jéggel. Majd miután már haladó szinten tudnak korcsolyázni és jobbra, balra tudnak haladással koszorúzni, akkor átkerülnek a kezdő (kék) csoportunkban, ahol már gyorskorcsolyával tanulnak tovább. Gyerektől függően, de általánosan jellemző a csoportonkénti minimum 1 év tanulás. Végül feljuthatnak a versenyzői (piros) csoportunkba, ahol már profi, nemzetközi versenyeken vesznek részt a gyerekek.

5 éves kortól egészen 9 éves korig, korcsolya tudástól függetlenül.

Edzéseink egyaránt tartalmaznak száraz- és jégedzést is, amelyet mindig a Debreceni Jégcsarnoknál (Derék u. 22.). tartjuk. Szárazedzéseink bemelegítő jellegűek, ahol a gyerek alap mozgáskultúráját bővítjük. A jeges edzéseink során ügyességi feladatokat és a gyorskorcsolya alapmozgás elsajátítását tartjuk szem előtt.

Kezdő csoportunk heti 2, illetve a haladó csoportunk heti 5 alkalommal vesz részt edzéseinken.

Száraz edzéshez: futócipő/sportcipő, melegítő alsó/felső.

Jeges edzéshez: vízhatlan nadrág, kesztyű, bukósisak (kerékpáros is jó), hokikorcsolya.

Az oktatáson résztvevők havi tagdíja 7500 Ft, amely a heti 2 jégdíjat tartalmazza. A kezdő és versenyzői csoportunk havi tagdíja 15000 Ft, amely a heti 3/5 jégdíjat, illetve a szárazedzéseket tartalmazza.


Fokozatosság elvét tartjuk szemelőt és a túlversenyeztetés hátrányait mindenképp elkerüljük, ezért először diákversenyeken, majd idővel hazai versenyeken, végül nemzetközi versenyeken veszünk részt.

Ahogyan a felszerelésekben, úgy az utazásokban és kiszállásokban is részben segít a DSI Debrecen.